Kedves édesanyák és édesapák! (nagymamák és nagypapák)


  Ha még nem járt Ön ezen a weblapon, kérem ne lepődjön meg az esetlegesen túl közvetlen stíluson. Önök, kedves szülők tudom, hogy nagyon nehéz helyzetben vannak. Szeretnék gyermekeiknek a lehető legjobb megoldást nyújtani, de már nem hisznek senkinek, nem bíznak semmiben, mert annyi csalódás érte már Önöket és a gyermekeiket, hogy joggal szkeptikusak!

  Remélem sikerült egy olyan honlapot létrehoznunk, ahonnan a fiatalok nem kattintanak el azonnal, mert a felét sem értik annak amit leírtunk, vagy mert rém unalmas a szöveg ami olvasható. Célunk egy barátságos, mondhatni haveri közeg, ahol a fiatalok nem érzik az orvosirendelők fertőtlenítő szagát és a kozmetikus fájdalmas tisztítókezeléseivel sem ijesztegetjük őket.

  A fiatalokat nem untatom a tudományos háttérrel (őket nem igazából érdekli az ilyesmi), de tudom, hogy sok szülő igenis kíváncsi arra, hogy gyermeke milyen veszélynek teheti ki magát, és szívén viseli gyermeke további sorsát.

  Jelenleg több tucat megoldási lehetőség létezik a pattanások ltüntetésére, nem csoda, hogy nehezen igazodnak ki a megoldások dzsungelében. Alább hasznos információkat talál, böngésszen bátran!

  Pattanás kezelés, akné kezelés, pattanás lézer, clearlight

  Önnek is súlyos problémát okoz gyermeke pattanásos bőre?

  A pattanás kezelés mai tudományosan elfogadott gyógymódjai:


  Külsőleg használható oldatok, krémek, gélek:


  Elsősorban szalicilsavat és benzoil-peroxidot tartalmaznak, amiknek gyulladáscsillapító és fertőtlenítő hatásuk van. Sajnos gyakran allergiás reakciót vált ki, és majdnem minden esetben kiszárítja a bőrt, húzódó viszkető érzést válthat ki.

  Antibiotikumok, melyeknek célja a bőrfelszínen lévő baktériumok elpusztítása. Mellékhatások szintén bőrfeszülés, kiszáradás, kipirulás, esetleg viszketés. Relatíve hamar a kórokozók rezisztensé válnak, így az antibiotikum általában nem oldja meg hosszútávra a problmát.

  "A" vitamin származékos krémek (retinoid). Ezekkel a készítményekkel nagyon óvatosan kell bánni, mert képesek nagyon nagy mértékben elvékonyítani a bőrt, ezzel akár maradandó hegeket okozva a bőrön. Jó eredményeket lehet vele elérni, azoknál, akiknél nem jelentkezik a sok lehetséges mellékhatás. (bőr elvékonyodása, kipiruéása, viszketés, hegesedés)

  Az összes fenti készítményről elmondható, hogy nem ajánlott kismamáknak és szoptató anyukáknak. TILOS napra vagy szoláriumba menni a kúra alatt!


  Image
  Pattanás kezelés, akné kezelés, pattanás lézer, clearlight


  Belsőleg Használható gyógyszerek:

  Retinoidok

  Egyre több pácienstől halljuk, hogy a bőrgyógyász retinoid készítményt írt fel számára még mielőtt egyéb lehetőséget kipróbáltak volna.

  Tény, hogy a retinoid készítményektől várható a legjobb hatás, de szintén tény az is, hogy mellékhatások tekintetében magasan a többi előtt végez.

  Hatásmechanizmusát illetően a faggyúmirigyek működését drasztikusan csökkenti, így a pattanások kialakulásohoz nélkülözhetetlen "egyik összetevőt" szünteti meg, így gátolva a pattanások kialakulását.

  Ennek köszönhető, hogy a pattanások és mitesszerek száma általában rohamosan csökken, de az egész testen lévő bőr is kiszárad. Sőt a nyálkahártyák is!!!

  Gátolhatja a csöves csontok (pl. combcsont, alkar) fejlődését, ami akár a növekedésben is zavart okozhat. A kezelés hatására a májenzimértékek eltolódhatnak, nagyon súlyos esetben még májgyulladás is kialakulhat.

  Nem sorolom tovább -pedig tudnám!- a rémségek tárházat, de KÉREM, mielőtt ezt a kezelési módot választanák ne térjenek el az orvosi protokolltól, miszerint:
  1. fogamzóképes nők csak fogamzásgátló szer mellett szedhetik a gyógyszert (tudom az Ön lánya még nem... biztos?..... kitenné egy abortusznak?)

  2. Kezelés megkezdése előtt vérvétellel meg kell bizonyosodni, hogy nincs a páciensnek emelkedett vérzsírértéke, vagy májenzim értéke.

  Amennyiben az Ön orvosa ezeket az óvintézkedéseket nem tenné meg, kérem - a gyereke érdekében- haladéktalanul keressen fel egy másik orvost.


   
  Antibiotikumok

  Cél a pattanásokért felelőssé tehető baktériumok (elsősorban propioni b. acnes) elpusztítása. Ezek az antibiotikumok általában széles spektrummal bírnal, így természetesen nem csak azokat a baktériumokat fogja elpusztítani, amit szeretnénk, hanem mint bármely más antibiotikum a szervezet számára hasznosakat is. Jellemző ennél a megoldásnál a sok lehetséges mellékhatás: gyomor-bélproblémák fényérzékenység rezisztencia.

  A legjobb megoldást csak úgy lehet kitalálni, ha felderítjük a pattanások valódi okát!

  Ehhez feltétlenül szükséges egy alapos beszélgetés, hivatalosan anamnezis.

  Néha sokkal súlyosabb betegség okozza ezt a látszólag csak esztétikai problémát, néha pedig a szülők genetikája, amit megváltoztatni max. a génsebészek tudnának.

  Völgyesi Szilvia
  Völgyesi SzilviaDermaHelp terápiás centrum egyik tulajdonosa és létrehozója
  Emlékeim szerint 13 éves korom óta szenvedtem a pattanások okozta kellemetlenségektől. Szinte mindent és mindenkit végigjártam: orvosokat, bőrgyógyászokat, dermatológusokat, kozmetológusaokat, kozmetikusokat, természetgyógyászokat. Nem találtam olyan helyet, ahol valaki valóban szakértő lett volna, a pattanások szakértője és nem minden más területé is egyben. Nem találtam olyan helyet, ahol komplexen tudtak volna foglalkozni a problémámmal, és utáltam azt érezni, hogy én csak egy ping-pong labda vagyok az orvosok szemében. Több mint 20 évi folyamatos kutatómunka után létrehoztuk Magyarország első olyan gyógycentrumát, ahová kizárólag pattanásos és következményeiben szenvedő emberek járnak. Különösen nagy hangsúlyt fektetünk a nálunk dolgozó alkalmazottak igen szigorú továbbképzéseire, így biztos, megbízható kezekben tudhatja gyermekét. Munkatársaink alapvégzettségüket tekintve felsőfokú egészségügyi dolgozók, kozmetikusok és természetgyógyászok. Kezeléseinket Dr. Horváth Judit orvos és Tanos Ervin fizikus segítségével és útmutatásai alapján állítottuk össze.