ClearLight Magyarországon - A leghatékonyabb gyógyszermentes terápia  Pattanás ellen már 4 héten belüli eredménnyel

  akár 8 kezelés után tartós eredmények


  Egyedülálló módon mindössze 8 kezelés szükséges (3- 4 naponta vagy hetente 1 alkalom) és Te is tapasztalhatod, hogy új pattanások szinte nem is jönnek elő.

  a kezelés:

  Miután megérkeztél hozzánk, lefekszel egy kényelmes kozmetikai kezelőszékbe, és letisztítjuk a bőrödet (sminket is ) vigyázva, hogy ne okozzunk fájdalmat a pattanásaid miatt. A fejed fölé helyezünk egy nagy  készüléket, melyből a speciális ibolya színű fény fogja a pattanásos bőrödet megvilágítani. A kezelés mindössze 15 percig tart. Közben szunyókálhatsz egyet vagy akár zenét is hallgathatsz! A pattanáskezelés közben enyhe meleget érzel, de korántsem annyira mintha egy szoláriumban lennél!  Pattanáskezelés után:

  Akár randira is mehetsz! A pattanáskezelés után nem lesz csúnyább a bőröd, így nyugodtan találkozhatsz a barátaiddal, vagy visszamehetsz a suliba. Ha sminkben érkeztél -mi arra is gondoltunk-, biztosan szeretnél abban is távozni. Semmi gond! Lehetőséged van magadra zárni egy helység ajtaját, ahol egy nagy tükör előtt nyugodtan visszasminkelheted magad. Abban biztos lehetsz, hogy senki sem fog zavarni!

  Miért ne gyógyszert szedj a pattanások ellen?

  A gyógyszeres kezelés eredményességéhez mindenféleképpen több hónapi kezelés szükséges, aminek sokszor az a mellékhatása, hogy a baktériumok rezisztensé válnak, azaz, nem pusztultak el, hiába szedte a páciens a gyógyszert. De ez a kisebbik probléma. Az antibiotikumok egy része nem tud célzottan hatni, így a szervezetben lévő összes -rá reagáló- baktériumot kipusztítja, sajnos a szervezetünk számára hasznos baktériumokat is.

  Mellékhatásként -többek között- nőknél gyakran hüvelyi gombásodás fordult elő.

  Összefoglalva, ma nem az antibiotikum a legkorszerűbb megoldás a pattanások ellen.

  Eredmények a ClearLight pattanáskezelés után

  A 8. kezelés végére szemmel láthatóan tisztább lesz a bőröd, új pattanások szinte egyáltalán nem jönnek elő.
  Bőröd pirossága is mérséklődik, közvetlen környezeted is észre veszi a változást!

  Ha a 8 kezelés mégsem lenne elég, akkor természetesen mód van rá, hogy további kezeléseken vegyél részt.
  Tudományos háttér

  Ismeretes, hogy a p. acnes baktérium , mely a pattanások egyik közvetlen okozója, élete folyamán porfirineket termel természetes anyagcseréje részeként. A kék hullámhossztartományba eső látható fény roncsoló hatású a Propionibacterium acnesre.  A kék-ibolya fény (405-420 nm) tízszer olyan hatékonynak mutatkozott a porfirinek gerjesztésében, mint a vörös fény (630-670 nm).

   

   

  A porfirinek gerjesztési spektruma A porfirinek tipikus UV-látható abszorbciós spektruma; Soret sáv; Q sáv)

   

  Ashkenazi et al. 72 órán át vizes közegben p. acnes baktériumokat tenyésztett anaerob körülmények között, majd kétszer (időintervallum: 24-48 óra) 60 percig világította meg a tenyészeteket nagyintenzitású, szűk hullámhossz-tartományú ibolya-kék fénnyel, 405-420 nm, CureLight ltd.). Ezen körülmények között a tenyészet életképessége négy nagyságrenddel csökkent a kezeletlen kontrolltenyészetéhez képest.

   

   

  (Relatív intenzitás-hullámhossz-protoporfirin gerjesztési spektruma 1 mm mélységben- CureLight’s Akne Fototerápia pontosan a porfirin fotoroncsolási spektrumához hangolva)

   

  CureLight – áttörés a kék/ibolya fényű Akne Fototerápiában:

   

  Shalita et al. aknétól szenvedő pácienek homlokából vett p. acnes mintákat tenyésztett ki hatalkalmas, kéthetenkénti, egyenként 15 percig tartó UV-fény mentes, nagyintenzitású, szűk hullámhossz-tartományú kék fénnyel való kezelés előtt illetve után (CL420-1, CureLight Ltd. 405-420nm). A p. acnes tenyészeteket a terápia megkezdése előtt (viszonyítási alap), valamint a második, negyedik és hatodik kezelés után vették mind a kezelt, mind a kezeletlen területről szimmetrikusan. A páciensek hatvan százalékánál szignifikáns csökkenés (90%) volt megfigyelhető a p. acnes mennyiségében (> 1 log, P<0.05). Az a négy páciens, akiknél a p. acnes mennyiségében szignifikáns változás nem volt megfigyelhető, alapcsony p. acnes szinttel rendelkeztek kiinduláskor (1-5 x104 kolónia/cm2). Harth et al. 3 központú, nyílt előkísérletében mutatta ki a nagyintezitású, szűk hullámhossz-tartományú, 420 nm-es kék fény (ClearLight™) klinikai hatásosságát gyulladásos aknés bőrelváltozások kezelésében.